Euroavia Helsinki - Archive
 
Archive
Photo Gallery
20th Anniversary
Formation Workshop 2004
EMEAC 2004 Report
EMEAC 2005 Report
Fly-In Bremen Report


Fly-In Bremen 2005

Matkakertomus

Fly-In Bremen järjestettiin Bremenissä, Saksassa 11.–18.12.2005. Osallistujia tällä reissulla oli yhteensä vajaa parikymmentä, eri puolilta Eurooppaa ja Suomen edustuksesta vastasivat Mikael Laaksonen ja minä (Ville Turkia). Jo ennakkoon tarkasteltuna viikosta näytti tulevan erittäin mielenkiintoinen, joten odotukset olivat korkealla eikä osittainen päällekkäisyys joulukuun tenttiviikonkaan kanssa ollut siten mikään este osallistumiselle.

Lähdimme reissuun varhain sunnuntai-aamuna lentäen KLM:lla ensin Amsterdamiin ja sieltä sitten konetta vaihtaen Bremeniin. Sunnuntaina ei ollut mitään erikoista ohjelmaa vaan päivä kului lähinnä majoittumiseen ja yleiseen tutustumiseen. Majoitustilana toimi DLRG (Die Deutsche Lebens-Rettungs-Gesellschaft e.V) -Guesthouse, joka joiltakin osin toi mieleen armeijan kasarmit(?!) ...mutta oli hintaansa nähden varmasti ihan hyvä paikka. Talo sijaitsi Weser-joen varrella, vain parin kilometrin kävelymatkan päässä kaupungin ydinkeskustasta.

Maanantaiaamuna herätys oli täsmällisesti aikataulun mukaan klo 06.30. Aamupalan jälkeen vierailimme Rheinmetall Defence -nimisessä yrityksessä, missä söimme myös lounaan. Iltapäivällä vuorossa oli sitten Rocket Workshop, jossa tehtävänä oli muutaman hengen ryhmissä rakentaa raketti, jonka piti kuljettaa linnunmuna n. 80 m korkeuteen ja tuoda se ehjänä alas. Tehtävä ei kuitenkaan ollut pelkkää rakentelua vaan suurin osa projektista kului lentoradan yms. laskemiseen ja lentokelpoisuuden todentamiseen. Tästä johtuen projekti työllistikin ryhmäämme aina aamuyön tunneille saakka :).

Tiistaina herätys oli vasta kahdeksalta ja päivä kului jälleen yritysvierailujen merkeissä. Illemmalla ohjelmassa oli lisäksi kaupunginjohtajan vastaanotto ja pub-kierros, joka jatkui yllättäen aika myöhään.. Keskiviikko oli ainakin omilta odotuksiltani yksi mielenkiintoisimmista päivistä, koska vierailimme Airbusin tehtailla ja tutustuimme EADS Space Transportations -toimintaan. Torstai kului suurimmaksi osaksi jälleen yritysvierailujen merkeissä ja iltapäivällä tutustuimme myös Beck's -oluttehtaaseen, ja hintaanhan sisältyi esittelyn lisäksi tietenkin maistiaiset yrityksen tuotteista. Ilta vietettiin sitten majoituspaikassa Spirits Nightin merkeissä. Perjantaina vuorossa oli rakettien laukaisu. Oman hauskuutensa tilanteeseen toi vaihteleva sää (vettä, rakeita, tuulta...), jonka takia mm. ryhmämme raketin kärkiosa hävisi tuulen mukana teille tietymättömille.

Bremenissä on asukkaita noin 550 000 ja kaikki palvelut vaikuttivat olevan suhteellisen lähellä toisiaan. Kaupunki tuntui myös todella jouluiselta kaikkine joulumarkkinakojuineen ja koristeineen. Lauantaina ohjelmassa oli vielä ohjattu turistikierros keskustassa, minkä jälkeen valmistauduimmekin jo illan Final Dinneria varten, joka järjestettiin lentokentällä. Lentomme takaisin Suomeen lähti taas varhain sunnuntai-aamusta ja tästä syystä univajetta kertyi aika paljon. Siitä olikin sitten hyvä siirtyä maanantain ja tiistain tentteihin...

Ohjelmaa viikon aikana oli ihan kiitettävästi ja porukka mukavaa, eikä aika siten käynyt ikinä pitkäksi. Myös vapaa-aikaan, kuten kaupunkiin ja yöelämään tutustumiseen, tarjoutui muutamia tilaisuuksia. Fly-In oli bremeniläisille ensimmäinen laatuaan, mutta kuitenkin taidokkaasti järjestetty. Tämä oli myös meille Miken kanssa ensimmäinen Fly-In mutta ei todellakaan viimeinen. Kuten olen kuullut sanottavan, Bremen tosiaankin on ns. Euroopan ovi avaruuteen ja ilmailuteollisuus siellä on maailmanluokkaa.

Ville Turkia

Latest news


No recent news available.

History Book


History book of Euroavia Helsinki 20th Anniversary is now available in pdf-format! You can download the History book from the members section: Download the History book

Please see the History page for more information.